No es tracta pas de no fer aquestes feines. Es tracta de prendre precaucions, una vegada saps que et trobes en una zona de risc.

1.  PERRUQUERES/S

El nivell de soroll que generen diversos assecadors de cabell funcionant alhora arriba als 85 Db. Encara que aquest treball es troba el darrer a la classificació, pot contribuir igualment a causar una pèrdua auditiva gradual al llarg dels anys.

2. PROFESSORS/ES DE LLAR D’INFANTS

Amb el soroll de les enrabiades, crits, plors, rebequeries i cançons que es produeixen en un jardí d’infància, no sorprèn que els nivells de soroll puguin arribar fàcilment als 85 dB.

3. MISSATGERS I REPARTIDORS MOTORITZATS

Les motos es caracteritzen per ser molt sorolloses, i afegit al factor “soroll del vent”, pot generar una intensitat de so que arriba a l’oïda de fins a 103 dB.

4. ​JARDINERS

Les desbroçadores i talla gespa que s’usen per delimitar i cuidar els jardins, que produeixen una agradable olor d’herba acabada de tallar, poden arribar a generar fins a 107 dB de soroll. Així, els jardiners tenen un risc greu de patir una pèrdua d’audició.

5. ​MÚSICS, DJ’S, EQUIP DE SO I CAMBRERS DE DISCOTECA

La majoria dels cambrers, porters de discoteca, disc-joqueis i altre personal dels pubs, experimenta un nivell de so que sol ultrapassar els 115 dB. La música que retrona sense pausa fins altes hores de la  matinada, converteix aquest tipus de treball en molt perillós per a l’oïda.

6. FUSTERS

Els nivells considerables de soroll que provoquen les moto-serres i altra maquinària de fusteria són una part inevitable del treball d’un fuster. Per exemple, només les perforadores rotatives poden generar un soroll de fins a 120 Db.

7.  ​OBRERS DE LA CONSTRUCCIÓ

Treballar amb maquinària pesant de la indústria de la construcció pot ser una tasca molt sorollosa. Els martells pneumàtics, per exemple, se situen entre els primers en l’escala d’aparells sorollosos, arribant a assolir els 130 dB.

8. MINAIRES

Qualsevol treball que requereixi l’ús d’eines elèctriques o maquinària, indubtablement generarà nivells importants de soroll. La mineria no n’és una excepció, i els nivells de soroll que, de fet, es poden experimentar, són de fins a 135 dB.

9.  ​PILOTS DE FÓRMULA 1

Asseure’s a la cabina d’un auto de Fórmula 1 pot ser literalment ensordidor si no s’utilitzen els protectors auditius adequats, atès que el soroll supera els 135 dB.

 

10 . PERSONAL AEROPORTUARI DE CONTROL DE TERRA

El soroll dels avions en enlairar-se i en aterrar pot arribar a la xifra de 140 dB. Treballar com a controladors del trànsit aeri és indiscutiblement la pitjor feina per a les orelles, i el que planteja més probabilitats de desenvolupar una pèrdua d’audició induïda per soroll.

Ets en alguna d'aquestes àrees laborals? Click To Tweet

Has de tenir una cita anual amb el teu centre auditiu de confiança.

Demana hora.