L’OTITIS D’ESTIU ÉS UNA INFLAMACIÓ QUE AFECTA LA PELL DE LA PART EXTERNA DE L’ORELLA I LA SEVA APARICIÓ ES RELACIONA DIRECTAMENT AMB EL BANY A LES PLATGES O PISCINES.

Es tendeix a pensar que la qualitat de l’aigua és l’únic causant de l’aparició de l’otitis, però també hi ha d’altres com els microorganismes i els bacteris. A més, al passar molt temps dins de l’aigua, a causa de la calor, la pell s’humiteja i pot produir unes feridetes que, si s’infecten, desenvolupen també una otitis externa.

Els nens, sobretot fins als 7 anys, són els més vulnerables a aquest tipus d’otitis, ja que, a més de passar-se tot el dia a l’aigua, les seves trompes d’Eustaqui són més curtes i els bacteris arriben a l’orella amb més facilitat.

Com a símptomes principals de l’otitis en són la picor i el dolor intens d’orella, encara que també poden aparèixer altres símptomes com el tapament o la secreció.

CLAUS PER PREVENIR L’OTITIS:

  • No rascar-se l’orella amb les ungles, ni amb bastonets de cotó.
  • Evitar passar molt de temps dins de l’aigua.
  • Procurar que l’aigua no entri directament al conducte auditiu.
  • No submergir-se a massa profunditat
  • Mantenir les orelles sempre seques i netes.
  • Banyar-se en llocs on es tingui garanties que l’aigua ha sigut tractada adequadament. En el cas de les platges, assegurar-se que hi hagi bandera blava.

 

UNA BONA SOLUCIÓ PER EVITAR L’#OTITISEXTERNA ÉS L’ÚS DE #TAPSDEBANY. A #AralCentreAuditiu te'ls farem a mida!!! Click To Tweet

VINE A VEURE’NS!