Recorda, l’esport i la salut auditiva caminen de la mà.

Hi ha estudis que diuen que mantenir en condicions òptimes el teu sistema cardiovascular és clau per mantenir una bona audició i beneficia la prevenció de la pèrdua auditiva.

Practicar esport ajuda a protegir l’orella contra sorolls intensos i afavoreix la circulació de la sang cap a la còclea, ajudant a mantenir en bon estat la salut auditiva. Les persones amb millor forma física són les que menys danys auditius pateixen.

Altres beneficis són la millora del nostre aparell respiratori i circulatori, la tonificació muscular i la pèrdua de grassa.

El soroll afecta les cèl·lules piloses de l’oïda intern, les quals, no es poden tornar a regenerar; per tant, és important utilitzar protectors auditius i fer exercici.

Tanmateix, s’ha de tenir present que si s’utilitzen auriculars en el moment de fer esport, la intensitat del volum ha de ser baixa, ja que si no perjudicaries la teva salut auditiva.

Un altre aspecte que cal tenir en compte són els canvis d’altitud a l’hora de sortir a fer exercici, ja que pot provocar una diferència de pressió a ambdós costats del timpà i es generaria un bloqueig de les orelles. El problema està en com sortim d’aquest bloqueig. Un dels mètodes més coneguts és el d’intentar inhalar i exhalar amb la boca i el nas tancats. Si es fa de manera molt forta, pot provocar infeccions a les orelles, i en el pitjor dels casos, perforacions al timpà.

 

Des d’Aral Centre Auditiu t’animem a prevenir la pèrdua auditiva. Si presentes algun símptoma de disminució auditiva o alguna molèstia, vine a veure’ns!